Mixology Peru - Con el respaldo de la Asociacion Peruana de Bartenders

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Cocktail Evolution - Creador: Jefferson Culquicondor

miércoles, 18 de noviembre de 2009

Christian Perez: Whiskeys and Whiskys


Wines , whisk(e)y, spirit´s & drink´s percription´s


School of whiskey. various different districts of whiskey in Skottland
step 1
Escuela de whisky. varios distritos diferentes de whisky en Skottland

Paso 1

Whiskey Regions in Scotland
Scotland's whiskey regions usually divided into five different regions:

Lowlands, is an area of gently rolling hills and green and this is reflected in its often light, sweet and soft scented with whiskey grass tones and without peat and smoke elements, except Glenkinchie that is dry and slightly smoky.

Highlands, the mountainous landscape with waterfalls, rivers and moorlands major differences between the distilleries. No neighbor whiskey is like another. Peat, smoky, floral or fruity. Peat containing leaves, grass and old forest.

Speyside, this takes many of the distilleries its water from the River Spey and underground sources. The clean water is said to give the whiskey its high quality. There is no peat reserves so it fires with coal. Here we use a lot of storage in Sherry barrels.

Campbeltown, Located by the sea on a peninsula on the west coast and in the small village, there were in the early 1900s some 30 distilleries in a very small area. Now there are only 3st active distilleries, Springbank and Glen Scotia and Glengyle / Kilkerran (2004).

Islay, is an isolated island on the Scottish west coast with a tough and changing climate. There are good assets in peat and water from the jagged mountains that runs down through the peat bogs.

Islay whiskey which gives its special character. Peat on Islay is composed of heather, mosses and grasses. Even Regiones whisky

If you are interested in this material, only makes your questions, I will answer, and write the steps of whiskey.

Greetings Christian Perez

Regiones de whisky de Escocia, generalmente dividido en cinco regiones diferentes:
Tierras bajas: es una zona de suaves colinas y verdes y esto se refleja en su frecuencia de luz, dulce y suave aroma, con tonos de hierba sin whisky y humo de turba y los elementos, excepto Glenkinchie que es seco y ligeramente ahumado.

Tierras Altas: el paisaje montañoso con cascadas, ríos y páramos de las principales diferencias entre las destilerías. N whisky vecino es igual a otro. Turba, ahumado, florales o afrutados. Hojas de turba contienen, pastos y bosques de edad.

Speyside: esto tiene muchas de las destilerías de su agua del río Spey y fuentes subterráneas. El agua limpia se dice para dar el whisky su alta calidad. No hay reservas de turba por lo que los incendios de carbón. Aquí se utiliza una gran cantidad de almacenamiento en barricas de jerez.

Campbeltown: situado junto al mar en una península en la costa oeste y en el pueblo pequeño, había en el año 1900 alrededor de 30 destilerías en un área muy pequeña. Ahora sólo hay 3 ª destilerías activa, Springbank y Glen Scotia y Glengyle / Kilkerran (2004).

Islay: es una isla aislada en la costa oeste de Escocia con un duro y el cambio climático. Hay buenos activos en la turba y el agua de las montañas escarpadas que se ejecuta a través de las turberas. Whisky de Islay, que le da su carácter especial. Turba en Islay está compuesta de brezos, musgos y hierbas. Incluso el mar tiene su papel en la conformación de su whisky.

Si estas interesado en esta material , solo hace tus preguntas , yo le contestare , y escribire los etapas del whisky .

Saludos Christian Perez

pherezchristian@hotmail.com / christianperez@bornet.net

Fuente: Amo los Bares (www.facebook.com) / TuBar / Franko Kbashi y Christian Perez






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